Home » Patisserie » Nederlands Patisserie Team

Nederlands Patisserie Team

Gelato Solutions is partner van het Nederlands Patisserie Team

Het Nederlands Patisserie Team is een jong, dynamisch en enthousiast team van hoog opgeleide patissiers. Gelato Solutions is officieel partner van dit team om zo samen met de leden het werk van de patissier en de ambachtelijke ijsbereider een beter imago te geven.

Lees hier meer over het team.

Hans Heiloo

Hans Heiloo, specialist op het gebied van ijs en lid van het Nederlands Patisserie Team, is zeer enthousiast over vooral de smaakpasta’s van Prodotti Stella. Hans ontwikkelt momenteel diverse toepassingen voor deze smaken in de diverse patisseriegebieden zoals bonbons, bavaroise ijs en ijstaarten en ijsdesserts.

 

Zelf komt Hans komt uit de horeca en heeft geen specifieke banketopleiding gevolgd. Hij werkte 6 jaar in het Amstel hotel  als chef patissier en heeft daar het meeste geleerd. Daarnaast volgde Hans diverse cursussen in binnen- en buitenland waarbij hij zich de laatste 2,5 jaar heeft gespecialiseerd in ijsbereiding en chocoladewerk. Hans heeft ook de lerarenopleiding gevolgd aan de Educatieve Hoge School van Amsterdam, in de richting van consumptieve technieken.

 

Momenteel is hij bezig aan een nieuwe uitdaging bij de Bakery Institute in Zaandam en hoopt hiermee over 5 jaar een bruisende school te hebben opgebouwd welke het middelpunt van de Nederlandse patisserie is geworden en waar de bakkerijsector zich kan inspireren.

 

Hans over het Nederlands Patisserie Team: "Het is een club fanatieke patissiers die zich willen inzetten voor de branche en Nederland op de kaart willen zetten en dat vind ik belangrijk. Ook om jezelf te ontwikkelen, maar nog belangrijker vind ik het om mensen te inspireren en enthousiast te maken voor het mooie vak. En dan is het NPT een mooi platform om dit te doen. Binnen het team staan alle leden open voor nieuwe kennis en zo blijf je altijd up to date!”