Openen IJssalon

 

Eegoede start is van essentieel belang. Bij de start wil je uiteraard meteen goed voor de dag komen met een mooie vitrine met daarin een heerlijk product dat er voor zorgt dat de eerste klanten ook gelijk fans van de ijssalon worden! waardoor je in de omgeving een trouwe klanten kring opbouwt.
Voordat de ijssalon echter opengaat zijn er een aantal essentiele 
Voedselveiligheid

Een goede start van een nieuwe zaak is van essentieel belang. Bij de start wil je uiteraard meteen goed voor de dag komen met een mooie gevulde vitrine en hiermee de basis maken voor een trouwe klantenkring.

Voordat de ijssalon echter open gaat zijn er een aantal essentiële keuzes te maken, waaronder:

  • Wat wordt het assortiment?
  • Welke basisproducten ga ik gebruiken? Verse melk, vers fruit?
  • Ga ik elke dag ijs draaien of maak ik gebruik van meer opslag?
  • Welke promotionele activiteiten zijn er nodig?
  • Hoe train ik het personeel?
  • Hoe deel ik mijn ijssalon in?
  • Welke machines en vitrines heb ik nodig?
  • Wat moet ik in mijn voorraad wel en niet hebben?
  • Wil ik bedrukte bekertjes met logo en in welke maat?

Voor het maken van deze keuzes is het goed om uw eigen en soms nieuwe ideeën met ervaring en kennis in het vak te mengen.

Gelato solutions is een jong bedrijf en heeft in de afgelopen jaren jaarlijks 2 á 3 nieuwe ijssalons of productiekeukens opgestart. Het succes van deze salons zit hem in eerste instantie in de activiteit en ondernemersschap van de startende ondernemer. Onze bijdrage zit hem in het helpen met recepturen en het voeren van een goed assortiment aan smaken waarvoor de ijsliefhebber bereid is om te rijden! 

Verder bieden wij kennis en ervaring over het indelen van de salon. Mogelijk behoeden wij u voor het maken van fouten die voor een startende ondernemer grote gevolgen kunnen hebben. De inrichting is namelijk vaak de grootste investering en kostenpost voor de eerste jaren. Op dit gebied raden wij u aan zeker naar ervaringen te vragen in de markt en hier gebruik van te maken.

5 Jaar ervaring op de Nederlandse markt heeft ons geleerd met welke recepturen u een goede connectie maakt met de Nederlandse consument. Ons uitgangspunt is in te zetten op kwaliteit en pure, krachtige smaken zodat een ijsje een echt verwenmoment wordt welke liefst vaak te herhalen is vanwege de echte smaken en ervaring. Ook bieden wij de mogelijkheid om met unieke recepturen te werken wanneer er sprake is van concurrentie van anderre ijssalons. 

Wij werken bij de opening dan ook samen met de startende ondernemer in zijn ijskeuken, hierbij letten wij dan ook op de routing, voedselveiligheid, en verzorgen wij klein gereedschap.

 

Mocht u vragen hebben over onze onderteuning of eens willen ervaren wat het is om zelf ijs te draaien dan kunt u contact opnemen met Paul Zirkzee tel 0614144332 of mailen naar info@gelatosolutions.nl.